torsdag 26 februari 2009

Ordlös Onsdag - nyanser

Oj, oj, oj, tiden går så fort och jag har varit himla dålig på att uppdatera fotobloggen på ett par dagar så jag passar på nu när det är dags för . Det har varit mycket kortmakeri på senaste tiden så idag ska jag ta med mig kameran till jobbet och fylla på arkviet med fotografier. När tiden går fort så hinner man inte alltid se förändringarna i årstiden, men det är faktiskt slutet av februari, det är ljusare nu och hög tid att börja planera för balkongväxterna. Det finns några stycken som jag "måste" ha; rosenskära, pelargon, fuchsia och så favoriten; Malva. Här är en rosa malva i fina rosa .



Fler bidrag finner ni här.

fredag 20 februari 2009

Fredagsfoto - arbetare

Veckans tema för är , och genast kom jag att tänka på några fotografier som jag tog på Arvid under en sommarhelg förra året. På förmiddagen så klippte han gräsmattan med handgräsklipparen och på eftermiddagen startade han ett stort grävprojekt i sandlådan; han är en sann arbetare, envis, noggrann och engagerad. Eftermiddagen blev inte alls lika rolig för min söta lilla systerson; han blev getingstungen i munnen. Jag kommer nog aldrig att glömma de där sekunderna innan jag förstod vad som var fel, och rädslan var nästan övermäktig, men allt gick bra och på eftermiddagen kom hans mamma hem och han kunde med svullet ansikte förklara vad som hade hänt.



Fler bidrag till veckans fredagsfoto finner du här.

tisdag 17 februari 2009

TisdagsTema - handgjort

Det här är ju ett perfekt tema för mig *smile*. Som både scrapbookare och kortmakare har jag massor att välja på och jag kan ju passa på att påminna om att ni kan beställa personliga och handgjorda kort av mig. Mer av mina skapelser hittar ni till höger på "Fia skapar".

Nedan ser ni ett litet kort i svart, vitt och ljust turkos.




Fler bidrag till veckans TisdagsTema hittar ni här.

måndag 16 februari 2009

Motiv som väcker tankar

En dag på lunchen i förra veckan så tog jag en promenad i . På Kornhamnstorg vid statyn Bågspännaren låg en utkastad gran. Det fanns fortfarande kvar en del gröna kvistar på den så den kan inte ha legat ute så länge.

Jag vet inte riktigt varför, men granen väckte en massa tankar; vart har den varit, hade den en trevlig jul, hur var den dekorerad? Jag blev själv helt förundrad över alla dessa funderingar, men också fascinerad av att ett motiv kan väcka så många tankar.



söndag 15 februari 2009

Fototriss - triss

Trissen firar 33:e gången med en . Bilderna ska alltså innehålla tre av någonting, och här är mina bilder.

Den först är en scrapbookinglayout som jag har gjort med tre bilder från en höstdag på stranden med Arvid.

Min andra bild är tre träd som står precis mellan vattnet och Lidingöbanans slutstation .

Min tredje bild är på tre kära människor; min svägerska, svärmor och Bjarnes systerson. Bilden är ett underbart minne från en sen pokerkväll på verandan, hela kvällen försökte jag fotografera min svärmor; dels för att hon är söt, men även för att vi har så få bilder på henne. Som det säkert framgår av bilden så tröttnade hon och lade en duk över huvudet för att få vara ifred; även Anton ville komma undan kameran. Det slutade med att svärmor välte ut hela sitt vinglas på duken och fortfarande idag syns spår av kvällen på den. Det var en billig duk, som jag inte ens använder annat än utomhus, men varje gång jag ser den så tänker jag på den här bilden och kan inte låta bli att blir lite full i skratt.

Fler bidrag till veckans triss finner ni här.

lördag 14 februari 2009

Kram på alla hjärtans dag!

Jag vill skicka en kram till alla mina bloggläsare och visar några bilder på en underbart rosa Azalea (Rhododendron simsii). Några skötselråd; Azaleorna ska man köpa när de har ganska många utslagna blommor och de ska stå ljust men inte i närheten av varma element. Många av mina azleor har dött för att jag inte har vattnat dem tillräckligt ofta, så genom att sätta den i en skål med vatten var tredje dag så ser man till att de aldrig torkar upp.


fredag 13 februari 2009

Fredagsfoto - gryning

Jag älskar att se när solen går upp och det är en av få fördelar med vinterhalvåret, under sommarenen så går solen upp så tidigt att det är sällan man får se det. Det här fotot tog jag en morgon på väg till tåget; det är "baken" på som syns långt där ute på vattnet.



Fler på temat hittar du här!

torsdag 12 februari 2009

TisdagsTema - utomhus

Veckans tisdagstema är utomhus. Jag har fotograferat båtplatserna här nere vid vattnet. I det skyddade läget innanför bryggan ligger det is, men utanför så varierar det från dag till dag, beroende av vädret. Det ser så öde ut med båtplatser så här års, men det låter en hel del. Vågorna från färjerna som passerar precis utanför får bryggorna och bojorna att röra sig och det både dunkar och knakar.


Fler bidrag till veckans hittar du här.

söndag 8 februari 2009

Fototriss - lukt

Veckans tema för är doft - . Jag har valt lukt som för mig innebär en mindre behaglig form av upplevelse; till skillnad från doft som är någonting man tycker om.
Min första bild påminner mig om lukten av blekningsmedel; bilden togs när min syster färgade håret och hennes son också ville bleka håret och jag var först helt emot detta eftersom han har så himla fint hår och jag var rädd för att göra det slitet. Efter att han övertygade mig om att bara låta det sitta i en kort stund i luggen och hans mamma godkände proceduren så gick jag med på att sätta lite illaluktande blekmedel i hans lugg.


Min andra bild handlar om ett besök hos grisarna i Elvik på . De är så söta och roliga att titta på, men lukten är ganska obehaglig och det tar en stund innan näsan vänjer sig.


Min tredje bild handlar om min favoritmat; . De är så fantastiskt goda att äta, men resterna luktar så illa. Jag försöker att knyta igen påsarna i flera omgångar och i flera lager, men lukten verkar alltid komma ut. Våra soper töms på tisdagar så måndagkväll är den bästa tidpunkten för skaldjur om man inte vill förpesta tillvaron för både grannar och sopåkare.


Fler bidrag till veckans fototriss hittar du här.

lördag 7 februari 2009

Utmanad av Synne

Jag har blivit utmanad av Synne och lovar att se efter och fota i bokhyllan i morgon bitti, för nu är det sängdags för mig efter en lång och grå lördag som dock har förgyllts av melodifestivalen.

God natt, och sov sött!

torsdag 5 februari 2009

onsdag 4 februari 2009

Ordlös Onsdag - skuggor

Här kommer mitt bidrag till vekans Ordlös onsdag med skuggor. De här skuggorna är kanske lite för enkla att tolka?



Här finner ni fler bidrag.

tisdag 3 februari 2009

TisdagsTema - mjuk

Här är familjens bus, som helt enkelt heter Bus. Det är en ganska storvuxen och lat katt, men kelig och väldigt mjuk. Bilden är tagen under julhelgen i trappan upp till övervåningen där Bus låg och övervakade tomten och alla barnen.


Fler bidrag till veckans hittar ni här.

måndag 2 februari 2009

Utan ord



Fler bidrag till veckan finner du här.

söndag 1 februari 2009

Middag - lördag 31 januari

Igår åt vi en underbar middag med ugnsbakad , mandelpotatis, dill, grön sparris och limeaioli. Den smakrika kombinationen blev också vacker på bild. är ett måste till....