söndag 12 april 2009

Färjor och båtar - Gabriella

Efter att ha suttit mycket av min lediga tid på balkongen och nere vid badholmen så börjar jag kunna färjornas tidtabeller. På resan in till Stockholm så passerar de på olika tider, men under utfarten på eftermiddagarna så ligger de på rad, det är bara Galaxy som kommer från motsatt håll. Först att runda hörnet vid Gåshaga Brygga brukar vara Gabriella eller Mariella från Viking Line som turas om att dagligen avgå från Stadsgården klockan kvart i fem på eftermiddagen.

Fartyget som idag heter Gabriella byggdes i under 1992, mitt under det brinnande kriget på balkan. Det sägs att fartyget blev skottskadat på varvet och att man fick göra stora reparationer innan det ens hade sjösatts. Innan hon döptes till Gabriella så hette hon Silja Scandinavia.2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hej Fia.
När vi kommer till Stockholm så kommer jag och sitter på din balkong med dig. Älskar att sitta och se på båtar. Där vi bodde i Sykkylven så kunde vi se alla kryssningsskepp som gick in till Geiranger varje dag. Det var så spännande. Man satt och funderade på de ombord. Vart de kom från och sånt.
Härliga bilder.
Hoppas det är en bra annandag hos dig.
Kram Synne.

eva b sa...

Hallå! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet på blommorna. Tycker bara de var vackra och gjorde sig bra på bild!!
Kul inlägg om färjorna. Detta med lite historia bakom. Egentligen onödigt vetand, men samtidigt de där som kan vara kul att slå någon i huvudet med. Om du förstår vad jag menar! Nu skulle jag kolla in dina vackra kort tänkte jag. Men hamnade i stället på din balkong! Det var ju lite lustigt!